Maak kennis met de sprekers van TEDx2018

 
jeanine.jpg

Jeanine Hofs – Master your energy, master your life

Jeanine is therapeut en mentor in persoonlijk energiemanagement met meer dan 27 jaar ervaring. Daarnaast is ze auteur, spreker en oprichter van het Yin-Power Platform. Ze is gespecialiseerd in de Chinese geneeswijze, filosofie en de leer van de vijf elementen en heeft daarin haar eigen methode ontwikkeld. In haar TED Talk gaat Jeanine in op een ‘source of energy’ die alle aspecten van jouw bestaan raakt! Als je meester wordt over die energie, word je meester over je leven op het gebied van je fysieke en emotionele gezondheid, je relaties én je werk.

“TED is een fantastisch platform om ideeën en inspiratie te delen met mensen over de hele wereld. Geweldig dat ik op deze manier zoveel mogelijk mensen kan helpen hun persoonlijke energie te verhogen!”

martijn.jpg

Martijn Visser – Get ready for the millennial purpose revolution

(Engelstalige talk/talk in English)
Martijn has just graduated as a biologist from Wageningen University. He has always been very active in conservation efforts. Two years ago, he was elected as the Dutch UN Youth Representative and has participated on behalf of young people on many official UN occasions around the world. This way he experienced firsthand how young people blend into a senior world as the United Nations. In his TED Talk Martijn shares his ideas on speeding up the sustainable transition!

“I don’t want to talk about resources of which we using too much, but about a resource that we are using far too little if we want to speed up the transition towards a sustainable world!”

wouter.jpg

Wouter de Nooy – Duurzame landbouw georganiseerd door burgers

Wouter woont in Ede. Hij maakt zich zorgen over de kwaliteit van ons voedsel en de duurzaamheid van onze landbouw. Hij gelooft dat we daar als burgers zelf wat aan kunnen en moeten doen. In zijn TED Talk vertelt Wouter waarom hij het heft in eigen hand neemt. En hoe ook jij op een comfortabele, inspirerende en duurzame manier voor jouw voedsel kunt zorgen. Jouw eigen ‘source of energy’!

“TED staat voor ideas worth spreading en Ede voor duurzaam voedsel. Dus een nieuw, inspirerend concept voor duurzame voedselproductie mag niet ontbreken op TEDxEde!”

wilma.jpg

Wilma van Tuyl – Waarom spelen een serieuze zaak is 

Wilma is storyteller, speler en improvisator pur sang. Zij brengt al meer dan 20 jaar de wetten van het improviseren  in organisaties, waarbij ze volwassenen leert om weer te spelen. Spelen is hip! Steeds meer bedrijven omarmen het omdat het bijdraagt aan de effectiviteit. Medewerkers pingpongen of brainstormen op een trampoline. Na jarenlange depressies heeft Wilma ondervonden dat spelen óók noodzakelijk is voor ons persoonlijk welzijn. In haar TED Talk vertelt ze hoe het bijdraagt aan een gezond en gelukkig bestaan!

“Ik wil anderen graag wil laten ervaren waarom het zo belangrijk is te blijven spelen als volwassene. Juist in tijden van crisis en verandering.”

evelyn.jpg

Evelyn Koelewijn – De kracht van imperfectie   

 

Evelyn is 31 jaar en heeft HBO-SPH gestudeerd. Tegenwoordig is ze fotograaf, coach en spreker, vanuit haar eigen bedrijf Onbeperkt Puur. Evelyn werd geboren met lichamelijke beperkingen. Ze haatte de zichtbare gevolgen hiervan en wilde niets liever dan erbij horen. Jarenlang stak zij haar energie in ‘normaal’ willen zijn. In haar TED Talk vertelt Evelyn hoe zij de kracht van imperfectie ontdekte en hoe dit ook jou kan helpen.

“Het is mijn missie om vrouwen te inspireren om hun imperfectie te omarmen en om te buigen naar authentieke kracht. Zodat zij hun unieke licht laten schijnen in deze wereld!”

thomas.jpg

Thomas Luttikhold – In de wereld van morgen is geen ruimte voor voedselverspilling

 

Thomas is de eerste wastewatcher van Nederland: iemand die voedselverspilling helpt reduceren met inzet van nieuwe, waardevolle inzichten. Een beroep dat pas sinds 2013 bestaat. Met zijn bedrijf Wastewatchers buigt hij zich samen met restaurants, ziekenhuizen, hotels en de overheid over het vraagstuk van voedselverspilling. Hoe los je zo’n groot, wereldwijd probleem op? Dat vertelt Thomas in zijn TED Talk. Zijn ingrediënten voor succes? Een beetje bedrijfseconomie, een snufje horeca-ervaring en heel veel data.

“Verspilling van voedsel is een kwalijke zaak als je bedenkt dat 1 op de 7 mensen honger lijdt. En we verspillen hiermee ook energie, water, grond en arbeid. Laten we dit probleem voorgoed oplossen!”


Binnenkort onthullen we de laatste sprekers in onze line-up voor 20 september 2018!